Αφίσα μαθητών του ΣΤ1 για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου & 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου
SID 2022 (Safe Internet Day)

SID 2022 Pyrgos Damasi

 

Ετικέτες για τα μπουκάλια κρασιού στην εταιρία του Erasmus+.

Οι μαθητές του τμήματος ΣΤ3, στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής (ΤΠΕ), σχεδίασαν και εκτύπωσαν τις ετικέτες για τα μπουκάλια του κρασιού που θα πωλούνται από την εταιρία του Erasmus+.

Read more: Συσκευασία κρασιού στην εταιρία του Erasmus+

Παγκόσμια εβδομάδα ώρας κώδικα "Hour Of Code".

 Oι μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου μας καθ' όλη την εβδομάδα που μας πέρασε ανταποκρίθηκαν στην διεθνή προσπάθεια Hour Of Code, δημιουργώντας απλά προγράμματα χάρης την εντυπωσιακή πλατφόρμα "studio.code.org" και εισήλθαν έτσι με έναν ξεχωριστό και εντυπωσιακό τρόπο στην έννοια του αλγόριθμου.

Read more: hourofcode

Εργαστήριο δημιουργίας ψηφιακών ετικετών

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “ValuesandStudentEntrepreneurs “ που έχει αναλάβει το σχολείο μας, φιλοξενήσαμε εκπαιδευτικούς και μαθητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Το πρόγραμμα ασχολείται με

Read more: label_lab

Η ΣΤ΄ τάξη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πάτρα

Η έκτη τάξη την Τετάρτη, 1η Απριλίου 2015, επισκέφτηκε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Παρακολουθήσαμε δύο εκπαιδευτικές ξεναγήσεις: για την "Ασφάλεια στο διαδίκτυο" που παρουσίαζε με τρόπο βιωματικό τους κινδύνους του διαδικτύου και τους

Read more: Μούσείο τεχνολογίας στην Πάτρα

Εκπαιδευτική Ρομποτική
Κατασκευή ρομπότ Rover ακολουθώντας οδηγίες.

Read more: robotic1-results

Εκπαιδευτική Ρομποτική
Κατασκευή ρομπότ Rover ακολουθώντας οδηγίες.

Σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε τα βασικά εξαρτήματα για την κατασκευή ενός ρομπότ τύπου rover, να εξοικειωθούμε με βασικές κατασκευαστικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται ευρέως (συναρμολόγηση σασί, συνδεσμολογία κινητήρων, συνδεσμολογία αισθητήρων).

Read more: robotic1