Εργαστήριο Υπολογιστών. Τάξη Α-Β
Φύλλο Εργασίας : Τρόποι επικοινωνίας.

Βασικοί Στόχοι.

  1. Να προσδιορίσουμε τα προσωπικά δεδομένα.
  2. Να υιοθετήσουμε σωστές πρακτικές προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων.
  3. Να δημιουργήσουμε ισχυρούς κωδικούς.

Πληροφορίες

Οι άνθρωποι από τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν διάφορους τρόπους για να επικοινωνούν μεταξύ τους από μακρυά. Μερικοί από αυτούς τους τρόπους φαίνονται στην εικόνα που ακολουθεί.
tropoi epikoinonias2

Οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους για να μάθουν τα νέα των φίλων τους, για να συνεργαστούν στη δουλειά τους ή για να μάθουν άλλες σημαντικές ειδήσεις που τους αφορούν. Έτσι λοιπόν η επικοινωνία είναι σημαντική γιατί:

  • Μπορείς να εκφράσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.
  • Μπορείς να κάνεις νέους φίλους.
  • Μπορείς να ενημερωθείς για νέα προϊόντα.
  • Μαθαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου.
  • Μαθαίνεις τι συμβαίνει σε άλλα μέρη του κόσμου.

Δείτε και συζητήστε πιο κάτω μερικούς τρόπους επικοινωνίας που χρησιμοποιούν σήμερα οι άνθρωποι.

tropoi epikoinonias3 

Ένας πολύ σημαντικός τρόπος επικοινωνίας είναι το email. Με τον τρόπο αυτόν χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για να γράψω και να στείλω μηνύματα, εικόνες, video κλπ. Το σημαντικό είναι ότι τα μηνύματα φθάνουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και μπορούμε άμεσα να απαντήσουμε σε αυτά, αντίθετα με το παραδοσιακό ταχυδρομείο όπου τα γράμματα αργούν αρκετές ημέρες για να φθάσουν στον προορισμό τους.
email paradeigma

Όπως με όλους τους τρόπους επικοινωνίας, έτσι κι εδώ, θα πρέπει να είμαστε ευγενικοί όταν γράφουμε ένα email. Πολλές φορές όμως το email χρησιμοποιείται και από ανθρώπους που δεν έχουν καλό σκοπό και θέλουν να κοροϊδέψουν ή να εξαπατήσουν άλλους ανθρώπους. Για να αποφύγουμε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να μην ανοίγουμε emails που έρχονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε.

Δραστηριότητα

Βρείτε πιο κάτω τα σωστά συναισθήματα.
.