Εργαστήριο Πληροφορικής
Τάξη : Δ

Φύλλο εργασίας :  Δημιουργία πρόσκλησης

Στόχος μας είναι να ενσωματώσουμε εικόνες και γραφικά στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να δημιουργήσουμε μια πρόσκληση.
Σε μια πρόσκληση για πάρτι,πρέπει να προσέξουμε ώστε να γράφουμε για ποιον είναι, τι γιορτάζουμε, πότε και που θα γίνει το πάρτι.

Δραστηριότητα

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο της δραστηριότητας με το όνομα "πρόσκληση" και ανοίξτε το για να εκτελέστε τις παρακάτω ενέργειες ώστε να διαμορφώσετε τις προσκλήσεις όπως τα  παραδείγματα πιο κάτω : 

ergasia 

 Α. Πρόσκληση για πάρτι.

1. Επιλέξτε τον τίτλο "πρόσκληση" στην πρόσκληση για το πάρτι και από την καρτέλα "εισαγωγή" και την επιλογή "wordart" επιλέξτε έναν τύπο γραφικού και πατήστε οκ.

2. Επιλέξτε το κείμενο "θα περάσουμε αξέχαστα !" και όπως πριν, επιλέξτε έναν άλλο τύπο γραφικού από το "wordart".4. Συμπληρώστε το κείμενο που λείπει σβήνοντας τις τελείες.


3. Εισάγετε με αντιγραφή και επικόλληση εικόνες με μπαλόνια ή βεγγαλικά από αυτές πιο κάτω. Μικρύνετέ τες εάν χρειάζεται και τοποθετήστε τες στο σημείο που είναι και στο παράδειγμα. Μετά, κάντε δεξιό κλικ επάνω της και επιλέξτε "Αναδίπλωση κειμένου", "πίσω από το κείμενο", για να μην κρύβουν τα γράμματα.

4. Επιλέξτε όλο το κείμενο και κάντε το να είναι το ίδιο χρώμα με το παράδειγμα πιο κάτω.

μπαλόνια               rockets2                 rockets3
Παράδειγμα :

party