Εργαστήριο Πληροφορικής
Τάξη : Ε

Φύλλο εργασίας :  Συλλογή πληροφοριών από τον χάρτη της Ελλάδας.

Στόχος της εργασίας μας είναι η δημιουργία και επεξεργασία πίνακα, μέσα στο ηλεκτρονικό μας έγγραφο, για να δείξουμε στοιχεία και πληροφορίες που θα βρούμε από τον χάρτη της Ελλάδας. Επίσης με την εργασία αυτή θα κάνουμε χρήση ενός πολυμεσικού χάρτη για την συλλογή πληροφοριών.

Η εισαγωγή ενός πίνακα στο έγγραφό μας βοηθάει να γράψουμε πληροφορίες όπως για παράδειγμα γεωγραφικά διαμερίσματα, πόλεις, νομούς και άλλα στατιστικά στοιχεία (που αφορούν την εργασία μας) με τρόπο που εύκολα διαβάζονται και συγκρίνονται μεταξύ τους. Η χρήση χρωμάτων (με μέτρο !!) βοηθάει πολύ στην οπτική αποτύπωση ώστε μα μην μπερδεύουμε τις πληροφορίες.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιούν εικόνες στις οποίες κάνουμε κλικ για την εμφάνιση πληροφοριών όπως ο χάρτης που θα ανοίξουμε πιο κάτω, στην δραστηριότητα, ονομάζονται πολυμεσικές εφαρμογές και είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε με διασκεδαστικό τρόπο να τις χρησιμοποιούμε για την αναζήτηση πληροφοριών.

greece

Δραστηριότητα

  1.  Κάνε κλικ εδώ και ανοίξτε τον πολυμεσικό χάρτη της Ελλάδας..
  2. Διαλέξτε ένα διαμέρισμα από τον χάρτη (κάντε κλικ στο κάτω μέρος εκεί που λέει διαμερίσματα).
  3. Βρείτε από τον χάρτη  και γράψτε τους νομούς και τις πρωτεύουσες που έχει το διαμέρισμα που διαλέξατε. Όλα τα στοιχεία θα τα γράψετε σε πίνακα όπως φαίνεται πιο κάτω στο παράδειγμα.
  4. Χρησιμοποιήστε τον μετρητή αποστάσεων και γράψτε δίπλα από κάθε πρωτεύουσα την απόστασή της από την Αθήνα.
  5. Τέλος χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Print Screen και την επικόλληση σε συνδυασμό με την Ζωγραφική για να απομονώσετε την εικόνα μόνο από το διαμέρισμά σας και να την βάλετε στο έγγραφό σας.

Παράδειγμα :

Γεωγραφικό διαμέρισμα :

           Νομοί                Πρωτεύουσες       Απόσταση από την Αθήνα 
     
     
     

Δραστηριότητα :

Κάνε κλικ εδώ και συμπλήρωσε το παζλ με το χάρτη της Ελλάδας.