Βρέστα και Πάρτα. Κάνε δικά σου τα δικαιώματα.
Ένα πρόγραμμα-παιχνίδι γνωριμίας με τα δικαιώματα του παιδιού.  

dikaioma 2

Το δικαίωμα στην υγεία δεν αφορά μόνο την περίθαλψη αλλά και την πρόληψη της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών και την κατάλληλη ενημέρωσή τους, ανάλογα με τις ηλικιακές τους ανάγκες. Η ευθύνη των πολιτών για την προστασία αυτών των δικαιωμάτων βρίσκεται κυρίως στην ανάδειξη της σημασίας τους και στη διεκδίκηση από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση των καλύτερων και καταλληλότερων πολιτικών κάτι που χρειάζεται να συνειδητοποιούν από νωρίς και τα παιδιά.

Το δικαίωμα των παιδιών στην υγεία, προβλέπεται σε ξεχωριστό άρθρο της Σύμβασης. Περιλαμβάνει τόσο την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση των ασθενειών. Οι πανδημίες, όπως ο κορονοϊός που έπληξε όλο τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια, δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να συνδυάζονται τα μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης με αυτά της σωστής φροντίδας όσων πάσχουν. Οι αρρώστιες που υπάρχουν δυστυχώς είναι πάρα πολλές, όπως και τα ατυχήματα που μπορούν να οδηγήσουν ένα παιδί στην ανάγκη ιατρικής φροντίδας.

Τι μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης των παιδιών και τι μέτρα για την παροχή ιατρικής βοήθειας στα παιδιά που πάσχουν πιστεύετε ότι πρέπει να παίρνουν οι κυβερνήσεις; Κατά τη γνώμη σας υπάρχουν αδυναμίες στη χώρα μας ως προς την προστασία αυτών των δικαιωμάτων; Τι χρειάζεται να γίνει;

Δείτε τις αποστολές που πραγματοποίησαν οι ομάδες:

ST1 omada1 nameomada1 nameomada1 nameομαδα 4omada1 nameomada1 name

ST2 astrapesanonimoiliontariamavroi panthiresaititoiaxtipitoi