Συμμετοχή του ΣΤ΄2 στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 Το τμήμα ΣΤ2 συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έγινε στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ σχολεία από όλο το νομό Ηλείας (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ), παρουσίασαν διάφορες εργασίες που είχαν δημιουργήσει με την βοήθεια υπολογιστών. Έτσι λοιπόν είδαμε διάφορες εφαρμογές όπως, ηλεκτρονικά παιχνίδια, παιχνίδια γνώσεων, αξιόλογες ψηφιακές παρουσιάσεις για διάφορα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν τα παιδιά, έξυπνες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, και πολλά άλλα.
P1040344P1040348
Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από το τμήμα ΣΤ2 το οποίο παρουσίασε το βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές στο μάθημα της πληροφορικής για τις ασφαλείς γνωριμίες στο διαδίκτυο. Η προσπάθειά μας αυτή έχει να κάνει με το πρόγραμμα "ασφάλεια στο διαδίκτυο" που έχει αναλάβει το τμήμα ΣΤ2 την φετινή περίοδο (2014-15).
Παράλληλα με την παρουσίαση μας στο φεστιβάλ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήριο προγραμματισμού στην γλώσσα scratch, και να δουν εφαρμογές εκπαιδευτικής ρομποτικής.
P1040364P1040372
Πιο κάτω μπορείτε να δείτε μερικές πληροφορίες για το πρόγραμμα "ασφάλεια στο διαδίκτυο" που πραγματοποιούμε φέτος και πως δημιουργήσαμε το βίντεο που δείξαμε στο φεστιβάλ. Επίσης μπορείτε να δείτε σε βίντεο την παρουσία μας στο φεστιβάλ.