Εργαστήριο δημιουργίας ψηφιακών ετικετών

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “ValuesandStudentEntrepreneurs “ που έχει αναλάβει το σχολείο μας, φιλοξενήσαμε εκπαιδευτικούς και μαθητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Το πρόγραμμα ασχολείται με

αξίες που διέπουν την επιχειρηματικότητα, καθώς και την ενασχόληση των μαθητών με διάφορους τομείς της επιχειρηματικότητας, όπως την δημιουργία και διάθεση ενός δικού τους προϊόντος μέσο μια δικής τους σχολικής επιχείρησης.
values2ndyear

Οι μαθητές του σχολείου μας, που από πέρυσι έχουν ξεκινήσει να μελετούν και να καλλιεργούν το δικό τους αμπέλι, έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν προϊόντα από το σταφύλι, όπως το κρασί και το ξύδι. 

vine

Έτσι λοιπόν την Πέμπτη 08/10/2015 στον χώρο του εργαστηρίου πληροφορικής διεξήχθησαν μαθήματα δημιουργίας ετικετών  για τα μπουκάλια που θα περιείχαν το προϊόν μας, το οποίο ήταν το ξύδι.

Τα μαθήματα στο εργαστήριο έγιναν στα Αγγλικά, αφού μαζί με τους Έλληνες μαθητές βρίσκονταν και οι ξένοι. Οι ομάδες των  μαθητών ήταν ανάμεικτες, δηλαδή κάθε ομάδα περιείχε παιδιά από διαφορετικές εθνικότητες. Όλες οι ομάδες συνεργάστηκαν άψογα, και δημιούργησαν στο τέλος η κάθε μια την δική της ξεχωριστή ετικέτα.

208 210
232 238

Οι πρωτότυπες ιδέες των παιδιών έδειξαν ότι  με μια απλή διαδικασία, βασισμένη στην συνεργασία όλων  και χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό μπορείς να πετύχεις  αποτελέσματα επαγγελματικού επιπέδου. Δείτε πιο κάτω τις ετικέτες που δημιούργησαν τα παιδιά.
dimitris and tomasemily Michelle Lefteris Ines Maria Kinga szymon Mando  Magnus Filip Nikos  Vinegar thing wrsh1 1  wrsh1 2  wrsh1 3  wrsh1 4  wrsh1 6